Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017

Νότα Κυμοθόη "Το Λ των λέξεων και του Λόγου"Δοκίμια ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Νότα Κυμοθόη "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" Δοκίμια
Παρουσίαση βιβλίου
Στην αίθουσα τέχνης Govedaroy Art Gallery στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2017, το βιβλίο της Νότας Κυμοθόη "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" Δοκίμια των εκδόσεων "Οι Αινιάνες".
Η Νατάσα Γκοβεδάρου παρουσίασε τους ομιλητές και τη συγγραφέα δίνοντας το λόγο στον Αλέκο Δαφνομήλη Πρόεδρο της Εταιρείας Συγγραφέων Β. Ελλάδος και Αντιπρόεδρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οπού μίλησε για το έργο της Νότας Κυμοθόη. 
Ο Πολιτισμός χαράσσεται από ανθρώπους του Πνεύματος μέσα στο οποίο αναπτύσσεται κι εξελίσσεται με τον ευγενή μόχθο των δημιουργών του. Ο  Αλέκος Δαφνομήλης με λόγο μεστό κι απλό θεμελίωσε με ευγενείς επευφημίες την ώριμη αυτή γραφή της συγγραφέως Νότας Κυμοθόη στο βιβλίο Δοκιμίων της "Το Λ των λέξεων και του Λόγου". 
Μετά μίλησε η Κατερίνα Γιαννακοπούλου δημοσιογράφος, συγγραφέας κι ερευνήτρια. Ο λόγος της φιλοσοφικός, καθώς ανέλυσε το ύφος και τη γραφή της Νότας Κυμοθόη, στο βιβλίο της οποίας η ανάγνωσή του, την οδήγησε να ερευνήσει θέματα οπού διδάσκουν τον κάθε αναγνώστη.
Η Νότα Κυμοθόη στη συνέχεια, με φόντο κάποια από τα έργα ζωγραφικής της, μίλησε με λόγο φιλοσοφικής σκέψης, ευχαριστώντας τους ομιλητές με τον τρόπο του Πυθαγόρα και στη συνέχεια, παίρνοντας ένα μπλοκ ζωγραφικής κι ένα μολύβι μίλησε ακριβώς γι΄ αυτό το "ΕΓΩ ΕΙΜΙ" για το οποίο αγωνίζονται οι δημιουργοί. Δηλαδή ενός απειροελάχιστου κόκκου αόρατου "εγώ" μέσα στο απέραντο Σύμπαν της αέναης δημιουργίας η οποία συνθέτει τον Πολιτισμό και στη συνέχεια μίλησε για τη δική της πορεία και σκέψη εξηγώντας ακριβώς αυτό το 1 της Θεϊκής Επικοινωνία και Πανταχού Παρουσίας του Θεού.
Εξηγώντας την αρχαία τετρακτύ του Πυθαγόρα μίλησε για θέματα οπού έχει βιώσει στην έως τώρα πορεία της και έδωσε ακριβώς αυτό το κλειδί της ανάλυσης, δείχνοντας την εικόνα του βιβλίου της, εξηγώντας την 100ή πύλη της Παναγιάς Εκατονταπυλιανής στην Πάρο, ευχαριστώντας την Αγ. Ελένη γι΄ αυτή την αλήθεια, χτισμένη επάνω στους τοίχους του ιερού ναού της ορθοδοξίας.

Στη συνέχεια ανέλυσε ακριβώς το ιερό σύμβολο του αρχαίου ελληνικού σταυρού και μιλώντας για θέματα οπού ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει μέσα στο βιβλίο της και να κατανοήσει αυτά οπού εύσχημα τόσα χρόνια του έχουν σκοτεινιάσει τη σκέψη, μίλησε για την ελληνική σκέψη, για τον ελληνικό λόγο. Τόνισε ακριβώς αυτή όλη τη αλήθεια την οποία ο ίδιος ο Χριστός χρίστηκε, πήρε το ιερό χρίσμα να την κάνει διεθνή μέσα σε δόξα οπού έγινε θεϊκή. Γιατί το Φως είναι άκτιστο και στο φωτοστέφανο του ακριβώς αυτό γράφεται. Κι αν αυτή όλη η αλήθεια οπού είμαστε δεν κατανοηθεί, οι λέξεις δεν έχουν νόημα.
Η Νότα Κυμοθόη μίλησε για το βιβλίο της και στη συνέχεια συζήτησε με τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ήταν ο καθηγητής Καζάζης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δεληβογιατζής!!!

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" της Νότας Κυμοθόη, έκλεισε με την κλήρωση του ανά χείρας της βιβλίου, το οποίο κέρδισε ο Μπάμπης Μπαρμπυνάκης Πρόεδρος των εκδοτών βιβλίου της Β. Ελλάδος. 
Η Νότα Κυμοθόη ευχαρίστησε τους εκλεκτούς αναγνώστες και φίλους του βιβλίου της Θεσσαλονίκης, αναλύοντας σύμφωνα με τον Πυθαγόρα το όνομα της πόλης στην οποία ζουν τονίζοντας το ιερό νόημα του 16άκτινου Ιερού Ήλιου της Βεργίνας!!!
Η εκδήλωση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής 28 εκθετών του Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. στην αίθουσα της Govedarou Art Gallery.


© Nότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: