Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Αποφάσεις του Δημάρχου Αμφίκλειας-Ελάτειας για τους λαθρομετανάστες, Γράφει η Νότα Κυμοθόη


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Δημάρχου Αμφίκλειας-Ελάτειας 
για τους λαθρομετανάστες
Γράφει η Νότα Κυμοθόη


Ο Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Θεόδωρος Ντούρος, στις 17 Ιανουαρίου 2013
ανακοίνωσε εγγράφως τα κάτωθι μέτρα, όσον αφορά τους λαθρομετανάστες που εργάζονται παράνομα στην επικράτεια του Δήμου. Υπενθυμίζοντας τα κάτωθι:


Α: Με το έγγραφο (7364/7.6.2012) έκανα γνωστό προ καιρού το πρόβλημα των λαθρομεταναστών του Δήμου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λαμίας και στο Αστυνομικό
Τμήμα της Αμφίκλειας. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.
Β. Σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία επιβάλλονται αυστηρές ποινές σε Έλληνες πολίτες
που χρησιμοποιούν μη νομίμους μετανάστες στην Επιχείρησή τους ή στα αγροκτήματά τους ή τους δίνουν παράνομα στέγη για να κοιμούνται.
Γ. Δεν είναι σωστό ορισμένοι Έλληνες να παίζουν τον υπερπατριώτη π.χ. στα καφενεία και αλλαχού, να καταφέρονται εναντίον της εισόδου των λαθρομεταναστών στην χώρα μας και οι ίδιοι να τους εκμεταλλεύονται με πιθανά ελάχιστο μεροκάματο ή για ένα κομμάτι ψωμί, για να τους εξυπηρετούν στην επιχείρησή τους ή στους αγρούς τους.
Δ. Ως Δήμαρχος οφείλω να τηρώ την νομιμότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες να ψάχνουν στα σκουπίδια για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο και άλλοι να χρησιμοποιούν λαθρομετανάστες να κάνουν τις δουλειές τους, στερώντας από τους Έλληνες Πολίτες την δυνατότητα να βρουν εργασία.
Ε. Επειδή οι λαθρομετανάστες δεν έχουν εξεταστεί από γιατρούς πριν εισέλθουν στην Ελλάδα, όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα τελευταία υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας, φυματίωσης, λέπρας, AIDS κ.λ.π.
Ζ. Αν γνωρίζει κάποιος υπεύθυνα ποιοι συμπολίτες μας χρησιμοποιούν παράνομα λαθρομετανάστες στην περιοχή μας για εργασία στα χωράφια ή την επιχείρησή τους ή αλλαχού ή τους έχουν δώσει στέγη, παρακαλώ να το καταγγείλει προφορικά ή εγγράφως στο Δήμο μας ή στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφικλείας.
Η. Επίσης όταν κάποιος συμπολίτης μας χρησιμοποιεί ο ίδιος λαθρομετανάστες για οιανδήποτε εργασία παρακαλείται να το δηλώσει αυτό στο Δήμο μας σε διαφορετική περίπτωση θα υποστεί τις συνέπειες του Νόμου.

Αντί να αποδίδουμε ευθύνες σε άλλους, θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε κατά κύριο λόγο τις δικές μας προσωπικές ευθύνες γιατί στο κοινωνικό γίγνεσθαι συμμετέχουμε όλοι με την νόμιμη ή μη σύννομη στάση και συμπεριφορά μας. Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης θα πρέπει να ελεγχθεί και να σταματήσει. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να καταλάβουμε πολύ καλά πως " ότι σπέρνουμε αυτό, ίσως και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα θερίσουμε"

Ο Δήμαρχος κοινοποίησε την ανακοίνωσή του αυτή στα:
1)Υπουργεία Εσωτερικών, 2)Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του πολίτη, 3) Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Λαμίας, 4)Αστυνομικό Τμήμα Αμφικλείας και στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς: Αμφίκλειας- Ελάτειας-Τιθορέας.

ΠΗΓΗ: Έντυπη Ανακοίνωση 
Δεν υπάρχουν σχόλια: